Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Bäst i Öst

Bäst i Öst 2023-2024

Säsongen 2022-2023 var det premiär av tävlingen Bäst i Öst. Till säsongen 2023-2024 genomförs tävlingen på nytt. Syftet med Bäst i Öst är att vara ett alternativ, ett komplement och en möjlighet att tävla utanför seriespel, USM och cuper. Tävlingen riktar sig till åldersklasserna U16 och U19.

Bäst i Öst är en tävling som arrangeras vid tre helger under säsongen, en i december, en i februari och slutligen en finalhelg i april. Målsättning är att skapa grupper i december som sedan till februari blir nivåanpassade och där vi också kan få fram lag som kommer att ta sig vidare till finalhelgen i april. Tanken är att samtliga lag deltar under de två första helgerna, men att ett par utvalda lag går vidare till finalhelgen. Genom det här upplägget skapar vi fler matcher under säsongen, och även helger som blir något utöver det vanliga.

Anmälan till Bäst i Öst är separat och är inte en del av serieanmälan. På så sätt öppnar vi upp möjligheten för föreningar och lag att komplettera sin verksamhet genom att delta i Bäst i Öst.

Exempel 1. En förening har blandade åldrar där alla spelare är äldre än 17 år. Vilket gör att samtliga kan delta i seniorserien. Men föreningen har ändå så pass många spelare som är U19 att man skulle kunna få ihop ett U19 lag vid något/ett par tillfälle under säsongen så att dom får möta jämnåriga.

Förslag på lösning: Anmäl laget till seniorserien alt motionsserien och anmäl er sedan till Bäst i Öst (i dagsläget finns det få cuper för U18 och U19).

Exempel 2. En förening har mellan 20-25 spelare som är U16. Föreningen vill enbart anmäla ett lag till USM för att man är på gränsen att få ihop två lag samt att det alltid kan uppstå sjukdomar och skador.

Förslag på lösning: Anmäl ett lag till USM och sedan ett lag i Bäst i Öst. På så sätt kan alla spelare få delta på något extra happening under året förutom seriespel och eventuell cup.

Matchtiden är 2x25 min.
Anmälningsavgift; är kostnadsfri säsongen 2023-2024
Sista anmälningsdag: Inbjudan och anmälan skickas ut i början av oktober.
Preliminära speldatum: 16-17 dec, 10-11 feb och Finalhelg 20-21 april.

Under samtliga helger av Bäst i Öst planerar HF Öst att genomföra domarprojekt för bla DU4 domare.

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2023-05-02

Författare:

Email: