Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

#Schysstmatch

– Nu tar vi ett gemensamt grepp och skapar den miljö vi önskar genom kampanjen #schysstmatch.​

Häng med på handbollsfamiljens resa mot framtiden, där handbollen präglas av Fair Play, glädje, respekt och gemenskap. Tillsammans kan vi bidra till trygga matchmiljöer och stå enade för ett hållbart idrottande – i allt vi gör bidrar vi till Handbollsupplevelser i världsklass.

Fair play är handbollens signum och det är på planen, i mötet mellan lag och spelare, som vår idrottsunika karaktär framträder. Redan i matchens första anfall möts spelarna i en symbolisk gest av ett handslag, och det är just detta samspel mellan fair play och tävlingsintensitet som gör handbollen unik. Fair play är mer än respekt för din motståndare, det är ett förhållningssätt för hur vi bemöter varandra som människor.

Du som spelar i landslaget, du som är tränare eller ledare, som jobbar som kanslist, som dömer, som är publik, du som har ett styrelse- eller kommittéuppdrag, du som tränar handboll en, två, tre eller sju dagar i veckan, du som ser till att alla spelare i hela Sverige har rena matchkläder att ta på sig, du som ser till att bollarna är pumpade till varje träning, du som bakar till caféet, som kollar biljetter, som är anhörig eller förälder, du som precis har börjat spela och du som har spelat hela livet spelaren, ledaren, kanslisten, föräldern, domaren, publiken, styrelsemedlemmen, funktionären, nybörjaren och du som spelat hela livet. Ni är alla en del av svensk handboll.

Svensk handboll har således ett gemensamt ansvar att skapa och upprätthålla trygga miljöer, där alla känner sig välkomna och respekterade. Genom utbildning i svensk handbolls värdegrund strävar vi efter att skapa en långsiktig kultur av fair play där varje individ känner sig som en del av något större, där trygga miljöer, fair play och respekt är centrala för vår gemensamma passion – handboll.

HF Syds ord om #Schysstmatch

Vi är extremt måna om att på olika sätt jobba med matchmiljön så att den är positiv och utvecklande. Vi behöver ständig jobbba för att se till att spelarnas, ledarnas, domarnas och publikens upplevelse blir så bra som möjligt och präglas handbollens värdegrund som bygger på Fair play och gemenskap. Handboll är en fest och alla bjudna!

Kampanjen #schysstmatch är ett samlingsbegrepp för olika insatser som strävar efter att vi skall få en riktigt bra matchmiljö i våra hallar.

Vi ser framför oss en långsiktig vision som innebär att alla som går in i en idrottshall har fått utbildning och kompetenspåfyllnad på olika sätt. Oavsett om du är spelare, domare, ledare, funktionär eller publik så har du fått en introduktion i Handbollens värdegrund och tips på hur du kan bidra till att det blir en fin miljö. Det är det vi kallar en #Schysstmatch.

Publicerad: 2022-10-05

Senast uppdaterad: 2024-06-20

Författare: Camilla Rohlén

Intressant? Dela gärna!