Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Webbinarier under Handboll NU

Mental styrka, bli en bättre idrottsförälder, handbollens fysik och tips till föreningar är några av de webbinarier vi sänder under Handboll NU. Ta chansen att lära dig mer när svensk handbolls fem distriktsförbund bjuder in till varsitt webbinarium. Delta på ett, flera eller alla!

Kalender
18 september - Kom igång med Cleverservice i föreningen
19 september - Handbollens fysik
20 september - Att bygga mental styrka
21 september - Idrottsföräldern – närvarande men inte styrande
22 september - Att starta Hand the Ball i föreningen

Kom igång med Cleverservice i föreningen

Handbollförbundet Mitt bjuder in till ett webbinarium för dig som arbetar i en förening för att informera om tjänsten Cleverservice och hjälpa föreningen igång. Webbinariet sänds via Teams, delta vid den tid som passar dig bäst. Ingen föranmälan krävs.

18 september 12:00-13:00 eller 20:00-21:00

Genom Cleverservice kan föreningen på ett enkelt sätt i ett funktionellt system hantera digitala domar- och instruktörskvitton, utbetalningar, underlag till bokföring och all rapportering till Skatteverket. Dessutom kan föreningarna använda Cleverservice för att tillsätta domare till egna matcher, samt hantera andra former av utbetalningar (exempelvis till ledare). Cleverservice kommunicerar med Profixio, vilket innebär att matcher och domare kan importeras på ett enkelt sätt.

Handbollens fysik

Handbollförbundet Syd bjuder in till ett webbinarium för dig som vill veta mer om effektiva träningsprogram. Webbinariet hålls av Pontus Axell, Svenska Handbollförbundets träningsrådgivare för ungdomslandslagen och Nanne Olsson, Svenska Handbollförbundets fysansvarige. Obervera att webbinariet sänds vid två tillfällen, delta vid den tid som passar dig bäst, båda den 19/9. Observera att föranmälan krävs.

19 september 12:00-13:00 eller 20:00-21:00

Förståelsen för handbollens fysiska arbetskrav har på senare år utvecklats genom involveringen av avancerade matchanalyssystem som Kinexion, Catapult och WIMU. Med hjälp av dessa system ökar vår kunskap gällande rörelsemönster, belastning och potentiella skillnader vilket på sikt kommer att ge oss mer effektiva träningsprogram.

I denna föreläsning får du en kortare sammanfattning av hur systemen är uppbyggda samt en beskrivning av vad den insamlade datan talar om för dig som handbollstränare eller spelare. Vi går igenom vad vi gör rent praktiskt med informationen och du kommer att få ett antal förslag på hur du kan arbeta i din kontext. Oavsett om du verkar i ungdoms-, elit- eller breddverksamhet.

Att bygga mental styrka

Handbollförbundet Norr bjuder in till ett webbinarium om mental styrka och hur man bygger en mästare inom sport eller yrkesliv. Här får du Stigs bästa mentala cochtips, tips som skapat enorma resultat för några av Sveriges främsta idottare genom tiderna. Webbinariet kan ses av alla, exempelvis spelare, ledare och föreningverksamma, Webbinariet sänds över Teams. Observera att föranmälan krävs.

20 september 19:00-20:00

Stig Wiklund har under drygt 30 års tid arbetat som mental coach och föreläsare. Han har hjälp bland andra skidåkarna Frida Karlsson, Johan Olsson, Anna Olsson och Britta Johansson Norgren och skidskytten Helena Ekholm till VM- och OS-medaljer. Stig arbetar även med idrottspersoner inom andra sporter samt chefer och politiker.


Idrottsföräldern – närvarande men inte styrande

Handbollförbundet Öst bjuder in till ett webbinarium som riktar sig till dig som är förälder eller anhörig till idrottande barn och ungdomar och som vill stötta ditt barn på bästa sätt. Webbinariet sänds över Teams. Observera att föranmälan krävs.

21 september 18:30-20:00

Johan Fallby är idrottspsykologisk rådgivare som har omfattande erfarenhet inom idrottssammanhang. Under webbinariet guidar Johan dig till hur du fördjupar dina kunskaper om hur du bäst stöttar och utvecklar din unga idrottare genom rätt föräldraskap.

Att starta Hand the Ball i föreningen

Handbollförbundet Väst bjuder in till ett webbinarium som riktar sig till dig som är föreningsverksam och som är nyfiken på och vill starta Hand the Ball i er förening. Webbinariet sänds över Teams. Observera att föranmälan krävs.

22 september 12:00-13:00

Jennie Linnéll är koceptansvarig för Hand the Ball och håller ett webbinarium som riktar sig till föreningar och föreningsverksamma som vill inkludera Hand the Ball i sin verksamhet. Hand the Ball är ett rörelsekoncept inom Svenska Handbollförbundet som med leken som verktyg aktiverar barn och unga. Med den gröna, mjuka bollen i centrum fokuserar vi på inkludering, sunda värderingar och kommunikation mer än på prestation och idrottsliga resultat. Genom Hand the Ball erbjuder vi utbildningar inom ledarskap och pedagogik, allt för en inkluderande och aktiv livsstil för barn och unga.

Publicerad: 2023-09-14

Senast uppdaterad: 2023-09-14

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!