Gå till innehåll

Svensk Handboll

Ystads IF HF vidare till final

Lördagens första semifinal i herrarnas ATG Svenska cupen slutade med skånskt jubel. Ystads IF HF besegrade Amo HK i Halmstad Arena. 25–33 (13–17) skrevs slutsiffrorna.

Tack vare stabilt försvar- och målvaktsspel kunde Ystad koppla ett grepp om semifinalen redan i första halvlek. Amo HK slarvade alldeles för mycket med boll och var ej kliniska i sina avslutslägen. Ett av få undantag var Gzim Salihi. Högernian var Amos främste aktör i första halvlek och fick efter slutsignal priset som Matchens lirare i Amo.

I Ystad var det desto fler som bidrog i anfallsspelet. Anton Månsson var periodvis helt ostoppbar, medan kantesset Hampus Karlsson visade sig från sin bästa sida.

I den 36:e minuten utökade Ystads Linus Fernebrand till 14–20. Trots ett sexmålsunderläge visade Amo prov på fin kämpaglöd när de minskade gapet till 21–24 i den 47:e minuten.

Men närmare cupfinal än så kom inte Amo. I stället kunde Ystad lugnt och säkert ro segern i hamn.

I final ställs Ystad mot vinnaren i semifinalen mellan Hammarby IF HF och Önnereds HK. Finalen spelas klockan 16:00 på söndagen.

Klockan 13:30 på söndagen möts Amo HK och förloraren i semifinal 2 i en bronsmatch.

Amo HK – Ystads IF HF 25–33 (13–17)

Målskyttar, Amo: Gzim Salihi 5, Minik Dahl Hoegh 5, Anders Forsell Schefvert 5, Anders Christiansen 3, Lynx Beverskog 2, Jonas Jensen 2, Erik Östling 2, Samuel Lindberg.

Målskyttar, Ystad: Anton Månsson 8, Hampus Karlsson 7, Linus Fernebrand 6, Oskar Joelsson 4, Julius Lindskog Andersson 3, Elliot Stenmalm 2, Jakob Nygren 2, Jonathan Wilthorn.

Publicerad: 2024-03-09

Senast uppdaterad: 2024-03-09

Författare: Olof Thyrelius Ericson