Gå till innehåll

Svensk Handboll

Hammarby drog det längsta strået - spelar cupfinal mot Ystad

Lördagens andra semifinal i ATG Svenska cupen var het, sevärd och intressant. Till slut var det Hammarby IF HF som gick segrandes med 32–30 (17–17).

Arkivfoto: Bildbyrån. Bild: Viktor Ahlstrand, Hammarby IF HF.

Mötet mellan Hammarby och Önnered var spektakulärt från start. Båda lagen spelade mycket inspirerat, med helt hänsynslösa satsningar åt båda håll.

I Önnered var det framför allt Hugo Forsberg som personifierade det kompromisslösa anfallsspelet. Mittnian gick för det i varje givet läge, vilket ofta resulterade i sjumeterskast eller mål.

Hos stockholmarna var det högernian Edwin Aspenbäck som mest visade framfötterna. Åttamålskytten var periodvis helt briljant i sitt anfallsspel, med både egna avslut mot mål och klockrena utspel till kanterna.

I paus var det helt lika, 17–17. Båda lagens försvar- och målvaktsspel lämnade mer att önska.

I andra halvlek lyckades "Bajen" koppla ett ordentligt grepp om matchen. Önnered slarvade med boll i offensiven och blev straffade omedelbart. Även om göteborgarna aldrig släppte greppet om Hammarby blev misstagen med boll till slut för kostsamma.

32–30 (17–17) skrevs slutsiffrorna i Halmstad Arena. Publiksiffran skrevs till 1 764.

Klockan 16:00 imorgon söndag möts Ystads IF HF och Hammarby IF HF i cupfinal. För Hammarby som förlorade cupfinalen i fjol blir det alltså en chans att revanschera sig.

Dessförinnan, klockan 13:30, möts Amo HK och Önnereds HK i match om tredjepris.

Hammarby IF HF–Önnereds HK 32–30 (17–17)

Målskyttar, Hammarby: Edwin Aspenbäck 8, Oliver Wigmark 6, Martin Dolk 5, Ludvig Lindeberg 4, Henrik Olsson 3, Alexander Morsten 2, Viktor Ahlstrand 2, Kevin Johansson-Eggan, Robin Sanderhem.

Målskyttar, Önnered: Andreas Berg 7, Pontus Zetterman 6, Hugo Forsberg 5, Pelle Segertoft 3, Marcus Norrbrink 3, Adrian Källhage 3, Alfred Ehn, William Bengtsson, Andreas Nielsen.

Publicerad: 2024-03-09

Senast uppdaterad: 2024-03-09

Författare: Olof Thyrelius Ericson