Gå till innehåll

Svensk Handboll

Sävehof cupmästare på nytt

Söndagens final i ATG Svenska cupen mellan Höörs HK H 65 och IK Sävehof slutade 26–33 (14–16). De regerande mästarna IK Sävehof försvarar därmed sin cuptitel från i fjol.

Det som i första halvlek var en jämn och spännande tillställning blev i andra halvlek en gulsvart maktdemonstration. IK Sävehof fick allt att stämma i sitt spel och dominerade cupfinalen mot Höörs HK H 65.

Inför 1 080 åskådare i Estrad Alingsås vann de regerande cupmästarna Sävehof med 33–26 (16–14).

Det var dock Höör som inledde finalen starkast. Efter att ha vunnit shoot-out-omgången med 3–1 gick de sedan upp i ledning 6–2 genom pådrivaren Wilma Pettersson.

Sävehof replikerade snabbt och fem minuter senare skiljde det bara en boll mellan lagen. I den elfte minuten ledde Höör 7–6.

Åtta minuter senare gick Sävehof upp i ledning för första gången. I den 18:e minuten gjorde Emma Mihailovic 10–11.

I Sävehof var det framför allt Nina Koppang, Johanna Bundsen samt försvarsessen Stina Wiksfors och Felicia Granat som stack ut. I andra halvlek släppte Sävehof endast in tio mål.

I Höör spelade ovan nämnda Pettersson inspirerat. Femmålsskytten blev också Skånelagets bästa målskytt.

Detta var Sävehofs tredje finalseger mot Höör på relativt kort tid. I fjol vann de mot Höör i både SM-final och cupfinal. Detta är Sävehofs andra cuptitel totalt.

Höörs HK H 65–IK Sävehof 26–33 (14–16)

Höörs målskyttar: Wilma Pettersson 5, Tilda Winberg 4, Johanna Östblom 4, Elsa Åsberg 4, Alma Skretting 3, Emely Persson 2, Emma Nuhanovic 2, Emma Jönsson, Ella Isgren.

Sävehofs målskyttar: Nina Koppang 9, Elin Karlsson 5, Laura Jensen 5, Madeleine Rehnberg 4, Thea Stankiewicz 3, Emma Mihailovic 3, Thea Blomst 2, Stina Wiksfors, Thea Kylberg.

Publicerad: 2024-02-25

Senast uppdaterad: 2024-02-25

Författare: Olof Thyrelius Ericson