Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Schysst match

Att skapa ett schysst klimat runt matchen är lika viktigt som att ni är schyssta mot varann inom laget. Inom ungdomsidrotten är det viktigt att komma ihåg att även matchen är träning. Det gäller inte bara spelarna, utan även för unga domare och för tränare, som ofta är där på ideell basis.

Publiken är också med och skapar klimatet runt matchen. Hur hejar man på ett schysst sätt? Vad kan ni i föreningen göra för att er publik stöttar spelarna på ett bra sätt?

Vi ska titta närmare på hur du kan vara med och göra matchtillfället schysstare – oavsett om du står på planen eller bredvid. Vi hoppas att ni som är tränare eller ledare i en förening ska hitta inspiration att prata om hur ni kan bidra till en schysstare sport och ta upp det på en träning, på ett föräldramöte eller på nästa föreningsmöte.

Barnens Idrott
Ett av fem barn känner för stor press från tränare, förälder eller annan vuxen.Hur kan du som vuxen stötta barn som idrottar utan att sätta för stor press?
Läs mer om Barnens Idrott

Matchvärd
Enligt Svenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser för barn och ungdom ska det finnas minst en matchvärd på plats när det spelas barn- och ungdomshandboll (upp till och med U19). Syftet är att skapa en välkomnande, trivsam och trygg miljö där barn och ungdomar kan ha roligt och utvecklas både som spelare, domare, ledare och funktionär.
Läs mer om Matchvärd

Schysstmatch-möte
...ett kort möte vid sekretariatet fem minuter före matchstart för att skapa en trygg matchmiljö.
Läs mer om Schysstmatch-möte

Publicerad: 2023-04-18

Senast uppdaterad: 2024-02-20

Författare:

Email: