Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Matthew Tipple
På bild: Olof Bergvall och Viktor Lundin

Sju domarpar i DUG säsongen 2024-2025

Domar- och funktionärskommittén har nominerat sju (7) domarpar till kommande säsong Distriktsutvecklingsgrupp (DUG) för unga och lovande domare.

Distriktutvecklingsgruppen (DUG) består av domare på nivå fyra (DU4), vilket innebär att de får döma matcher upp till och med damer division 2 och herrar division 3. Målet med deltagandet i DUG är att domarna ska utvecklas så att de kan nomineras till att döma på nivå sex (DU6), vilket är den högst nivån för domare inom distriktet, samt föreslås för den nationella utvecklingsgruppen (NUG) som Svenska Handbollförbundet (SHF) ansvarar för. Att vara med i DUG innebär att få mer stöd av ansvariga och fler matcher med matchinstruktör. Domarna utmanas dessutom med tuffare matcher både i distriktet och nationellt, till exempel i USM och gymnasie-SM. Gruppen har egna träffar och en nära kontakt med ansvariga som även är de som tillsätter domarna. Ansvariga för DUG är Alice Watson & Daniel Berlin, elitdomare och medlemmar i DFK i Öst.

Följande domarpar har nominerats till DUG säsongen 2024-2025
Tova Asplund/ Ellen Slagfeldt
Wilma Bergsmark/ Ebba Jonsell Zetterqvist
Olof Bergvall / Viktor Lundin
Jakob Hildingsson / William Sackey
Moa Kareliusson / Therese Vidlund
Simon Medleberg / Vinston Schön
Gabriel Twena / Martin Rödén

”Vi tycker det är väldigt roligt att få vara med i utvecklingsgruppen nästa säsong eftersom vi ser det som en första milstolpe i våran karriär. Det är lite extra roligt eftersom vi på DU4 i höstas sa till varandra att säsongens mål var att komma med i DUG, och har gjort allt i våran makt sedan dess för att utvecklas så mycket som möjligt. Vi ser fram emot att kunna utvecklas så mycket möjligt och ha ett gott samarbete nästa säsong med Alice och Daniel som är ansvariga för DUG från DFK samt Therese på kontoret.”
– Martin Rödén

Publicerad: 2024-06-27

Senast uppdaterad: 2024-07-02

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!