Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Sommarhälsning från Handbollförbundet Öst

Jag, Inger Lundin Vice Ordföranade, tillsammans med styrelse, kontoret och kommittéer, önskar er en fantastisk sommar!

Säsongen 2023/24 har som vanligt varit fantastisk, fylld med framgångar och nya initiativ. Vi har sett ett ökat antal lag som deltar i våra serier, och inför säsongen 2024/25 har ännu fler lag anmält sig. Det är en tydlig indikation på att vi är på rätt väg mot vårt ambitiösa mål, ”dubbelt så stora”, att dubbla antalet aktiva spelare till 2030 och fler föreningar har bildats.

Ett särskilt tack till alla som bidrog till de framgångsrika arrangemanget av USM-finalspel i Uppsala.Utan alla Volontärer, domare, funktionärer, ledare, spelare och samarbetspartner hade inte festen blivit vad den blev och vilken stämning det var i IFU Arena!

Trim-SM som genomfördes i slutet av maj blev också en succé med en otrolig tillväxt jämfört med tidigare, tack Sannadals SK som tog sig an uppdraget av Svenska Handbollförbundet och stod för värdskapet. Handbollförbundet Öst, som är det enda distriktet med en Trim-serie för både damer och herrar valde att hålla anmälan öppen till kommande seriespel utifall att de deltagande lagen under Trim SM fick mersmak. Det resluterade i att både Haninge HKs damer och Spånga HKs herrar anslöt sig till Trimserien.

Genom att ha bra handbollsarrangemang i distriktet, och det kommer fler, så tror vi att tillsammans kan vi skapa ett större intresse för vår fantastiska idrott.

Domar och funktionärskommittén (DFK) har under året uppmärksammat ett par personer inom Handbollförbundet Öst som bidragit lite extra under säsongen 2023/2024 genom funktionärspris, domarpris och utbildningspris. Dessutom har Svensk Handboll utsett åretsdomare Alice Watson och Line Welin och vi är extra stolta denna gång då de började sin resa hos oss i Öst och är goda ambassadörer för våra unga domare. Stort grattis till er!

Vi har också tidigare lanserat initiativet #schyssthandboll, med målet att skapa en positiv och trygg atmosfär inom handbollen. Under säsongen har vi implementerat och genomfört schysstmatch möte innan matchstart samt en schysst-matchhelg. Eken Cup har genomförts, och vi har dela ut det åtråvärda priset "Ett himla schysst lag", som ligger väl i linje med våra värderingar.

Inför nästa säsong är vi entusiastiska över nyheterna om vår nya policy för övergångar och värvningar vars syfte är att förbättra samarbete och dialog mellan våra föreningar och skapa goda förutsättningar för våra ungdomar att vara trygga i vår idrott. Samt de kommande tränar- och spelarutbildningarna som vi ser ökar i både antal tillfällen och deltagare.

Nu tar några av oss en välförtjänt sommarpaus, andra ställer sig på beachen och kör vidare. Vi uppmanar alla att fortsätta vara aktiva och hålla igång. Vi ser fram emot att se er tillbaka på planen till hösten, redo att ge allt igen!

Med vänliga hälsningar,
Inger Lundin, Vice Ordförande Handbollförbundet Öst

Publicerad: 2024-06-20

Senast uppdaterad: 2024-06-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!