Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Matthew Tipple

Satsning på unga funktionärer

Handbollförbundet Öst gör en satsning på unga funktionärer i distriktet genom att skapa en Funktionärsutvecklingsgrupp (FUG). Det är ett led i att höja statusen för funktionärer samt belysa att det är en möjlig karriärväg att ta inom handbollen.

“För att höja statusen för funktionärer och belysa funktionärskapet som en möjlig väg för att långsiktigt vara aktiv inom handbollen är målsättningen med FUG att ge möjlighet till utveckling för unga funktionärer.”
- Therese Ljuvhage, Domar och funktionärsanvarig HF Öst.

Lovisa André som är FU5 funktionär och ledamot i Domar och funktionärskommitten i Handbollförbundet Öst kommer att vara ansvarig för Funktionärsutvecklingsgruppen (FUG). Gruppen kommer att ha digitala träffar där man samlas och får ta del av varandras erfarenheter. Det kommer finnas teman för varje träff där även deltagarna i FUG kommer att få vara med och önska/påverka innehållet. Lovisa kommer att hålla föredrag om relevanta regler, prata om hur man kan ta nästa steg i sin funktionärskarriär och vilka vägar det finns för ytterligare utveckling. Utöver detta kommer det även finnas ett digitalt forum där alla deltagare ingår. Syftet med forumet är att på ett smidigt sätt kunna ställa sina frågor och även få stöttning och hjälp av varandra i gruppen.

FUG består av funktionärer som befinner sig på olika nivåer i funktionärsstegen, vilket innebär att alla kommer kunna lära såväl som dela kunskap och erfarenhet. Vi har ställt frågan till distriktets samtliga funktionärer som är födda på 2000-talet om intresset för att vara med i denna typ av grupp och utifrån det nominerat deltagare.

Nominerade till FUG säsongen 2024/2025:
Elvira Boström
Anton Broby
Maja Ekström
Åke Fröderberg
Bodil Grubb
Stephanie Johansson
Alexandra Lemón
Liv Nilsson
Zebastian Norén
Miranda Strindfors
Lisa Wester

”Detta är en spännande satsning där vi vill fånga upp unga funktionärer och visa dem att de kan välja vägen som funktionär inom handbollen och vad det kan innebära samt hur man kan ta nästa steg i sin karriär. Vi vill också se en ökning av unga funktionärer i vårt distrikt, och hoppas att FUG kan vara ett led i det."
– Lovisa André

Publicerad: 2024-06-17

Senast uppdaterad: 2024-06-17

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!