Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Matthew Tipple

Säsongsavslutning för U12 och U13

Nu till helgen 13-14 april spelas säsongens sista omgång av Östbollen för U12 och U13.

Östbollen är en tävling för spelare U12 (födda 2011) och U13 (födda 2010) som löper parallellt med det ordinarie seriespelet. Tävlingen spelas i sammandrag med 3–4 lag i varje grupp under en dag, antingen lördag eller söndag. Tävlingen spelas i fyra steg och alla lag deltar i alla omgångar. Mellan varje spelomgång skapas nya grupper som baseras på hur väl lagen lyckades i omgången innan.

Den fjärde och sista omgången som nu är näst på tur är ett extra happening. Fler grupper samlas hos en och samma arrangör. Ett ypperligt tillfälle att skapa en härlig avslutning på en tävling och en säsong. Lagen är, precis som i tidigare omgångar, indelade i grupper om 3-4 lag och spelar sina gruppspelsmatcher antingen på lördag eller söndag. Samtliga spelare i både U12 och U13 klassen tilldelas varsin medalj för sitt deltagande. Se till att lagens tränare/ledare hämtar ut en medaljpåse hos arrangerande förening. Är ni osäkra på var, kontakta matchvärden i hallen så hjälper dom er att hitta rätt.

Det är ju ändå helg. Passa på att besöka våra föreningar med lite extra plats i magen för både det ena och det andra. Arrangerande föreningar har laddat upp kioskerna med godsaker och ett par passar också på (vid fint väder) att plocka fram grillen.

Under Östbollen omgång 4 genomförs ett domarprojekt som bland annat innebär att domarmentorer finnas på plats och ger feedback och coachar våra unga domare.

Arrangerande föreningar:
IFK Tumba HK, Lidingö SK, Sannadals SK, Skånela IF, Tyresö Handboll.

IFK Tumba HK - Lördag F13 (samt Parabollen på söndag)
Lidingö SK - Söndag F12 och P12
Sannadals SK - Söndag F12 och P12
Skånela IF - Lördag P13 och söndag F12
Tyresö Handboll - Lördag P13, F13 och söndag P12

Publicerad: 2024-04-11

Senast uppdaterad: 2024-04-11

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!